1 Maj

Igår var det första maj, vilket betyder att jag, tillsammans med väldigt många människor, var lediga mitt i veckan. Det kändes väldigt skumt. Idag känns ännu skummare, det känns som det är måndag, söndag och torsdag på samma gång.

Gårdagen var dock allt annat än skum, det kan ha varit min skönaste dag på väldigt länge. Jag var ute i trädgården, tvättade och slängde skräp. För något år sedan hade jag kräkts på bara tanken att använda en ledig dag till tråkigheter. Om jag bara visste då hur fel jag hade. Det var så skönt, att göra allt i ett lugnt tempo, inget stress och framförallt – inga renoveringar. Det var bara jag och pojkarna. Jag skämde bort katterna med fin-fin mat då Gandhi fyllde 1 år på valborg och jag skämde bort mig själv med popcorn och Greys anatomy.

Att vara ledig mitt i veckan borde man vara flera gånger. Passande nog är det en ledig dag på torsdag nästa vecka. Då räknar jag inte med lika lugnt tempo och att ta mig tid till att göra tråkigheter, för då är Christian hemma och då det alltid full fart!