Att vara olika

Nu menar jag inte mångfald, jag tycker mångfald är bland det bästa som finns. Jag kan inte tänka mig hur tråkigt det hade varit ifall alla hade varit likadana, gjort samma sak och tyckt precis likadant. Jag pratar mer om beteende och att tänka och se på saker olika. På föreläsningen idag gick vi igenom olika typer av människor, eller snarare hur människor är och kommer fram till olika beslut. Det påminde en hel del om det vi gjorde i gymnasiet på kommunkationen, där vi tog reda på vilken typ av personlighet vi har men detta var mycket mer komplicerat.

Under lektionen kom jag på något som har grubblat på så otroligt länge; varför jag har så svårt för en del människor. Nu menar jag inte sådana problem som att ”han gör si eller så” utan mer varför vi inte kan vara i samma rum utan att irritera sönder varandra inombords. Idag fick jag svaret. Vi är varandras motsater – totalt! Vi tar in information, pratar på olika sätt, grundar och fattar beslut på olika sätt. Helt plötsligt är det inte så konstigt att vi är så olika. När jag frågade föreläsar-chris i slutet av lektionen hur man skulle lösa dessa problem med sin motsats hade han inget svar. Antingen går det eller inte, och jag tror alla vet vad svaret är på den frågan.