Baka med banan

Det är kul att se tillbaka på tidigare inlägg från det gångna året (särskilt roligt eftersom det är typ 7 inlägg, höhö). I september hade Elton precis börjat äta (nästan) en hel portion gröt till kvällen. Nu ratar han gröt. Usch, blä och fy blir det oftast. Har testat med flera olika sorter och märken. Men nej. Så vad gör man när man står med typ 4 paket fulla med grötpulver? Jo, man bakar! Grötpinnar är ju väldigt poppis i småbarnssammanhang och självklart var jag tvungen att testa.

1 banan
3/4 dl grötpulver
1/2 dl havregryn
1/2 tsk kardemumma
1 ägg
2 krm bakpulver
1 msk rapsolja

Mosa bananen och blanda med övriga ingredienser. Forma till pinnar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 150 grader i cirka 20-25 minuter. Klart! Receptet kommer från Semper, så det tar jag ingen cred för. Men Elton älskar det och ja, även mamman och pappan också. Perfekt mellanmål!

Jag missbedömde mängden bananer en aning (tror det var lyckan över att Elton valde att äta något jag har gjort efter att ha ratat typ ALLA smoothies) så idag stod jag med tre alldeles övermogna bananer. Och vad har min mamma lärt mig att man gör då? Jo, banankaka (eller muffins i detta fall). Nästan så att man kan säga att denna veckan varit bananas!