Dag 9 – Min musik

Passande nog sitter jag med lurarna i öronen på tåget hem till Vimmerby och morgondagens Schtunk. Att beskriva min musik är att be någon beskriva jorden. Jag lyssnar på allt – förutom techno, opera och hårdrock. Annars strömmar allt från Takida, Christina Aguilera och Rise Against. Det är självklart några favoriter jag har valt ut som har en liten hedersplats i mitt huvud. De som kände mig under min högstadietid vet att Darin självklart en av dem. Många trodde (och tror) att det bara var en kort ”romans”, men icke. Han betyder precis lika mycket nu som 2004 – min spellista på spotify är ett bevis på det.

Muse är också några av mina stora favoriter. Jag fick upp ögonen för dem under den tiden då alla missbrukade Guitar Hero som galningar, likaså jag och syrran. Knights of Cydonia var en av de låtar som var lite coolare att klara av och som gjorde att man fick lite skinn på näsan. Efter Guitar Hero var jag fortfarande nyfiken på Muse och fastnade för Supermassive Black Hole (som är en av mina favoriter) och som även spelas i Twilight.

En av de artister som jag har lyssnat på allra längst är Bon Jovi. Jag kommer fortfarande ihåg att jag inte fick följa med på hans spelning i Göteborg när jag var knappt över tio år. Pappa mutade med mig till Liseberg istället, men jag var fortfarande sur att jag inte fick följa med. Och det är är riktigt stort för att vara en berg och dalbana-fantast som jag.