En inblick i träningsvärkens vardag

Nu är jag -nästan- tillbaka på banan efter ett par riktigt kämpiga dagar. I mitten på december ökade jag på min träning då jag ville vara så bra och stark som möjligt till dagen D. Jag kände också för första gången på nästan tre månader att mitt ben (främst knä) började bli stabilt. Jag drog därför på mig en härlig träningsvärk på insida lår. ”Äsch, jag är tuff” tänkte jag och kämpade på. Såhär i efterhand var det inte en så bra idé. Självklart skulle jag ha fortsatt att träna, det som jag gjorde fel var att jag använde fel muskler för att göra samma övningar som tidigare.

Juldagen vaknade jag därför upp till ett rent helvete. Tro det eller ej men jag har haft träningsvärk många gånger tidigare även om jag inte har tränat allt för mycket i mina dagar, men det här var brutalt. Jag kunde inte röra mig överhuvudtaget. Jag hade en osynlig kniv i ljumsken. Nu har det gått fyra dagar som har bestått av brutal smärta, magont och illamående (då jag spänt mig alldeles för mycket), sömnbrist och nattliga svettningar. Nu börjar jag se ljuset igen. Jag har idag varit i köket för första gången sedan innan jul… Ja, riktigt så illa har det varit. Trots mina problem har jag inte lagt av med träningen dessa dagar – men jag har anpassat och gjort träningen på rätt sätt.

Ibland brukar jag och mamma tänka tillbaka på när det stod om min olycka i ett flertal tidningar. I varje tidning står det att ingen skadades allvarligt eller att alla fick lindriga skador. Det är sant att varken jag eller passagerarna i bussen hade livshotande skador eller att det var någonsin var kritiskt läge. Men här sitter jag nu, i min fåtölj, över tre månader efter olyckan och kan fortfarande inte gå. Dessutom har jag haft en helvetesvecka och många där innan. När jag sitter vid datorn och läser om andra olyckor där människor har skadat sig allvarligt går det en kall kår från topp till två. Om jag klarade mig lindrigt och sitter här än idag, hur ser deras vardag ut när min (ibland) är en katastrof?