Hexadecimal och vektorer

För nästan ett halvår sedan, den 5 Juni för att vara exakt stod vi, smurfarna, med vita mössor på trappan ut mot det riktiga livet. Då lovade jag mig själv (som många andra i klassen) att jag aldrig mer skulle plugga någon matte. Ehm!? Ja, det höll nästan fram i tre månader. Men imorgon, IMORGON är det den absolut sista minitentan i matte och efter det säger jag byebye till matte, på livstid.

Huvudet börjar bli lite trött efter att jag har stirrat mig blind på parenteser, minustecken och vektorer i snart två timmar, men nu börjar det faktiskt nötas in i hjärnbalken. Det skulle inte sitta helt fel med några violgrodor eller sura skumbananer såhär bland alla mattestenciler, känner att pepparkakor och mjölk inte riktigt ger mig den energi jag behöver för att orka kämpa mig igenom de sista talen i matten, får se om jag trampar iväg mot Willys.