Inskolningen är avklarad & besök hos veterinären

I torsdags lämnade jag Elton för sin första ”riktiga” dag på förskolan. Enligt schemat skulle han gå 7.30 till 14.00. Vilket han gjorde! Jag är partisk, men jag tycker han är så otroligt duktig! Han åt även fisk till lunch och somnade sedan gött i sin vagn. Han sov inte så länge då han kissade ner hela sig och vagnen. Så när jag hämtade honom vid klockan två hade han nyligen vaknat och sprang omkring i bara body. Sött!

I fredags skulle han gå 7.30 till 16.30 men jag visste redan när jag lämnade honom att han inte skulle behöva gå hela dagen. Varför? Jo, för att jag är en dålig kattmamma. Lykke var lite nedstämd så jag bestämde mig att vara lite extra snäll. Vi klippte klor, borstade pälsen och klippte bort lite tovor. Lykke är ju världen chillaste katt, så det är aldrig några problem att klippa honom. Fram tills i torsdagskväll. Lykke hoppar plötsligt till och vill springa iväg, så jag rycker till och slinter till med saxen. Jag kände direkt att det det där kan inte ha gått bra. Mycket riktigt, ett öppet litet sår precis på rumpan. De skuldkänslorna är inte att leka med som infinner sig efteråt. Ringer och lipar hos Kitta som är ute på ett beredskapsärende, haha!

Men ja, så kan det gå. Så first thing när alla veterinärer öppnade på fredag morgon så ringde jag runt i hela Jönköping. Allt är fullt. När jag ringer till fjärde stället får jag äntligen en tid senare på eftermiddagen. Så vid klockan två packade jag in katt, hämtade barn på förskola och åkte in till veterinären. Det visade sig att det inte var så farligt trots allt, men när jag ändå var där passade de på att sy två små stygn för att det skulle läka finare och snabbare. Veterinärerna skrattade lite åt mig och mitt dåliga samvete över vad jag har gjort och förklarade att det inte var första gången detta har hänt. Men väl när hon undersöker honom så säger hon ”Brukar han göra sådär med öronen?” Nej, och det var ju precis det! Anledningen till att jag ville skämma bort honom kvällen innan var för att han var lite off. Han hade skakat mycket på öronen/huvudet. Så då fick jag förklara hela historien med hur det låg till. Så eftersom plutten skulle sövas när de skulle sy passade hon även på att kika lite extra på öronen. Och mycket riktigt, där hittade hon bakterier och en början till infektion. Så, vi åkte dit med ett hål vid rumpan och åkte hem med medicin för öroninflammation. Så det kan bli! Behöver jag säga att katterna typ badar i laxmousse här hemma nu?