Laktosfria minicupcakes

För några dagar sedan passade jag och syster på att göra cupcakes. Eftersom hon är laktosintollerant gjorde vi en annan variant och resultatet blev inte så pjåkigt i alla fall. Här är receptet;

150g laktosfritt/mjölkfritt smör
2 1/2 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Frosting:
50g laktosfritt/mjölkfritt smör

200g Tofulines creamy spread naturell (philadelphiaost)

2 tsk vaniljsocker
florsocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Klicka ut smeten i pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 12–14 min.

Frosting
Vispa smöret så det mjuknar. Tillsätt creamy spread och vispa ihop det till en jämn smet. Ett bra tips om det inte finns/inte hittar Creamy spread är att istället ta laktosfri Creme fraiche och tillsätta lite vaniljsocker. På det sättet får man fram samma smak som philadelphiaost, dock blir det lite ”lösare” massa. Efter att smöret och creamy spread/creme fraichen är ihopvispade tillsätt vaniljsockret och florsocker. Florsockret varierar beroende på hur mycket man själv vill ha i.