Svenska flaggan

Det är otroligt vad man kan lära sig på facebook. Inte nog med att få hjälp att hitta till salar och tentaråd kan man även hitta en och annan intressant grupp. Jag hittade gruppen Vi som vill ha kvar Svenska flaggan som den är! och lite anti-grupper som jag är tänkte jag att detta var ganska töntigt. Men det väckte samtidigt mitt intresse.

När jag gick in på gruppen för att läsa vad det var för ”skit-grupp” hittade jag texten:
S-U-B är en grupp som vill byta ut den svenska flaggan till någon ny flagga som dom ger förslag på inför nationaldagen den 6e juni pga att dom tycker att den svenska flaggan är inget annat än en ”rasist symbol”.

Äh, okej, ett skämt? Nej, det är helt sant! Bifogat var också en artikel om just denna grupp som sitter och gör nya förslag. De tycker att den Svenska flaggan är för lik främlingsfientliga grupper som numera ibland använder sig av ett kors. Men för fan! När jag gick på högstadiet fick vi inte ha blå-gulakläder, vi fick inte heller ha något som kunde liknas vid Tre kronor eller Svenska flaggan då det kunde uppfattas som rasistiskt. Och nu vill de ändra den Svenska flaggan? Kommer det sluta med att vi svenskar inte får kallas oss själva svenskar eller prata om Sverige på allmän plats?… Sjukt är vad det är!

Länken till artiklen hittar du Här!