Att köpa dator

Christian är inne i en period då han vill byta ut sin bärbara laptop. Han tycker den är för slö, inte klarar någonting och att han får vara glad om den startar. Eftersom jag är, sedan snart två år tillbaka, Mac-freak så vet ni ju självklart vad jag föreslår att han ska köpa för dator – en mac. Min mac, som är mer som en familjemedlem än en dator, blev 1,5 år den 1 Juni och trots att jag ”misshandlar” datorn (läs: har i sängen, knät och allt annat som Christians dator skulle dö av) så fungerar den lika bra idag som samma dag jag köpte den. Och det är inget ”hitte-på”, det kan jag lova. Jag är en äkta nörd när det kommer till datorer så jag använder min väldigt flitigt (minst 2-4 timmar varje dag) och med mitt tålamod skulle jag bryta ihop om det hade varit en seg dator.

Min far, som sedan ett år tillbaka också har gått och blivit med mac, älskar både min och hans dator. Visst, jag fick vara med och pusha på att han skulle köpa en, men det senaste året har jag sluppit komma hem till en rad med uppdateringar av antivirusprogram och gud vet vad som ska göras eller inte funkar. Vilket inte bara jag, utan även pappa tycker om. De svåraste problemen jag har nu med pappa och hans dator är att komma ihåg hur han ska göra då han vill radera filer eftersom det inte finns någon delete-knapp.

Dock menar Christian på, som är sant, att det inte finns många spel till mac. Det är lika sant som att det är sorgligt det som hände i Norge. Men precis som jag har sagt (och Apple-gubbarna i affärerna): Mac är inte utformade för spel, visst det går att spela spel men mer än så blir det inte eftersom det är inte datorns syfte.

Så ja, ni kan ju förstå att det pågår en hel del diskutioner här på vardagskvällarna, haha!

MacvsPc