Content aware scale – Panoramaeffekt

Det var ett tag sedan jag gjorde en tutorial nu. Därför tänkte jag denna gång göra en enkel tutorial på en (av många) grejer i Photoshop. Detta funkar för Photoshop CS4 & CS5. Panoramaeffekter är väldigt coolt att göra med bilder och därför tänkte jag visa hur man gör det på ett snyggt sätt utan att ”sabba” bilden.

Börja med att öppna en bild du vill ändra om till en panorama.

Jag valde en bild på en vitsippa. Börja med att låsa upp lagret. Det gör du genom att dubbelklicka och sedan klicka OK i fönstret som dyker upp.

Gör en markering runt det ”viktiga” i bilden, det objekt du har valt att fotografera. När du har markerat runt hela och fått en sluten form högerklicka i markering och tryck på ”Save selection”.

I fönstret som dyker upp kan du välja att namnge markeringen eller lämna denna rad tom. Om du väljer att ha raden tom kommer den att synas som ”Alpha 1”. Jag valde att döpa min markering till vitsippa.

Beskär sedan bilden till den storlek och form du vill ha det.

Gå sedan in på ”Edit” och välj ”Conent-Aware Scale”.

Dra sedan ut bilden så det blir en panoramabild. Gå sedan upp i menyn och i rullmenyn vid ”Protect” väljer du namnet på den markering du gjorde tidigare, i mitt fall; vitsippa. Tryck sedan enter! Conent-aware scale skyddar sedan din markering från att bli utdragen och behåller sin form trots att den är i ett nytt format. Om du vill se skillnaden kan du välja ”None” istället under ”Protect”.

Utan Content-aware Scale

Med Conent-aware Scale