Lathet eller rätt inställning?

Kan passa på att sätta en varningstext längst upp för att detta kommer vara ett inlägg som kan kännas negativit och riktat. Därför vill jag bara säga innan jag skriver att detta är min uppfattning, inget annat. 

Jag läser ganska mycket bloggar och hör hur folk pratar ute på ”stan”. De pratar om hur lätt eller svårt det är att få jobb, hur skolan flyter på eller vilka problem det finns i skolan. Jag stör mig, och jag stör mig riktigt ordentligt på de människor som tror att livet är så enkelt för vissa personer och skyller på det. ”Du har det så enkelt” är en mening som folk har sagt till mig under hela min skolgång och uppväxt. Men är det verkligen så? Tror de verkligen att det är min vardag? Jag började skolan när jag var sju år, idag är jag över 21 och jag är fortfarande kvar med höga buntar med böcker och papper som ska skrivas och läsas varje dag. Jag hatar skolan, jag är hur trött som helst på det, jag vill inget annat än att bara slippa det. Jag går inte upp med ett leende på läpparna varje dag och längtar efter att börja jobba, istället ringer klockan gång på gång och jag vill bara ligga kvar. Jag har varit nära att gå in i väggen en gång, riktigt ordentligt. Som tur var har jag en underbar familj som hjälpte mig ur det och nu har jag kommit på fötter. Anledningen till att jag går till skolan varje dag och gör min uppgifter är för att jag har bestämt mig. Jag ska klara det och låter ingenting stoppa mig! Och nu sitter jag här, lite mer än en månad kvar av utbildningen sedan tar jag min högskolexamen. Självklart vill jag fortsätta ett tredje år för att få mig en kandidatexamen, men jag kommer att få kämpa för det. Precis som jag har kämpat mig fram för att få mig denna examen som nu nästan bara ligger och väntar på mig.

Så nästa gång ni pratar om hur lätt alla andra har det så tänk ett steg längre. Hur mycket får vi som verkligen kämpar offra, vi vill verkligen ingenting annat än att det ska vara över. Självklart försöker vi ha skoj på vägen, men det är verkligen ingen dans på rosor och det är du som måste göra jobbet.