Vårt nya boende

Jag har medvetet valt att inte dela med mig så mycket om vad som händer runt omkring just nu. Men nu, när det äntligen är klart kan jag dela med mig. De som har pratat med Christian eller mig under den senaste tiden vet att vi letar nytt boende. Vi började att leta i Nässjö, Christian skulle inte få så långt att pendla och jag kunde leva med att pendla lite längre än vad jag gör idag. Det blir perfekt – tänkte vi. Vi var och kollade på nästan ett 10-tal lägenheter men alla var pest eller kolera, och vissa var även värre än det (det är sant, inget hittepå).

Sedan började vi tänkte i andra banor, med inspiration av främst mina kollegor att Eksjö skulle vara mycket bättre. Vi började kolla på det och kom fram till att det skulle bli halva vägen var för mig och Christian till våra jobb. Vi räknade på det och Christian skulle kunna tänka sig att pendla den extra sträckan också. Vi letade hyresrätter men hittade inget. Jag började tröttna ordentligt på att antingen bli nerringd av fastighetsskötare i Nässjö eller att aldrig få svar från Eksjö.

Vi började tänka i andra banor igen. Det fanns inga bostäder i Eksjö och Nässjö kände vi inte alls för längre. Christian och jag började snabbt tänka samma sak – bostadsrätt. Vi hittade en bostadsrätt som vi båda tyckte om väldigt mycket och väldigt snabbt. Efter många telefonsamtal till banker och möte med en bank var det klart, vi fick lånelöfte. Vi kontaktade mäklaren och var och kollade på bostadsrätten och tänkte ”det här är perfekt”. Den bostadsrätten var som ett eget hus, det satt bara ihop med en annan bostadsrätt i ena änden. Hade egen trädgård, altan, carport och det mesta. Det gick några dagar och vi ringde upp mäklaren och la ett bud. Ett bud som säljaren efter två vändor fram och tillbaka accepterade. Vi bestämde oss för att skriva kontraktet två dagar senare, på lördagen.

Lördagen kom och vi satte oss i bilen för att börja åka. Då ringer mäklaren och meddelar att säljaren inte vill sälja bostadsrätten, utan istället behålla den själv och sälja den vidare till hennes dotter. Där står vi, Christian med en kattlåda i ena handen och telefonen i den andra och jag med en överenergisk katt. Vi åkte till Vimmerby över helgen och pratade inte så mycket om det. Luften gick lite ur oss båda och att leta bostad började bli riktigt tråkigt nu.

Några dagar sedan kommer det ut en ny bostad på hemnet, en bostadsrätt som är helt fristående. Christian blir kär på nytt och jag var ganska less på allt. Vi går på visningen och jag börjar tycka om även denna bostad riktigt mycket. Några dagar sedan börjar vi buda, buda och buda. Vi budar mot två andra par, som också verkar tycka om bostaden riktigt ordentligt. Precis när jag har sagt och övertalat Christian att jag inte vill lägga mer bud och att det inte är värt det, bestämmer vi oss för att lägga oss. Eftersom det är helg säger Christian att vi meddelar mäklaren om det efter helgen. Under helgen börjar vi fundera på nytt, Christian vill fortfarande väldigt gärna ha bostaden och vill lägga ett bud till. Jag ger med mig och säger att ”okej, vi lägger sista budet på måndag, sedan inget mer”. Christian lägger budet och i nästan stund pratar han med mäklaren som meddelar att vi har vunnit budgivningen. Redan senare samma kväll sitter vi i bilen på väg till Eksjö för att skriva på kontraktet, allt för att inte hamna i samma trubbel som förra gången. Och visst, denna gång gick det vägen! Kontraktet är skrivet och i december flyttar vi in!